Kanariøyene

kanarioyeneKanariøyene er en stor øygruppe, som tross sin posisjon like utenfor vestkysten av Afrika, er under total kontroll av Spania. I mange tiår har øygruppen, med spesielt Tenerife, Gran Canaria og Lanzarote, vært svært populære reisemål for turister fra hele Europa som lengter etter varmere strøk når vinteren tar over den nordlige halvkule.

Totalt består Kanariøyene av syv øyer, som heter La Palma, Fuerteventura, La Gomera og El Hierro, i tillegg til de overnevnte. Over 2 millioner er fastboende i øygruppen, som stadig opplever en økning i antall reisende. I fjor var det over 10 millioner mennesker innom lufthavnen i hovedstaden Las Palmas på Gran Canaria, og det er kun en av øyene!

Klima

Solslikking er naturligvis hovedårsaken til at man reiser til Kanariøyene. Takket være Mexico-gulfen blir øygruppen servert deilige, varmer vinder, som sørger for sommertemperaturer året rundt. Varmest er det i perioden juni til august, men gjennomsnittstemperaturen går ikke lengre ned enn 19 grader. På kveldstid i vinterperioden kan man måtte ikle seg en genser, men du fryser sjeldent når du er på en av Kanariøyene.

Enkelte steder på øyene kan det blåse en del, noe som gir vanskelige badeforhold for de minste. Dette variere dog stort, og mange steder ligger skjermet til. Luftfuktigheten om sommeren er lav, noe som bidrar til et deilig klima for strandløven.

Hvor bør man dra?

De ulike øyene tilbyr det meste av aktiviteter man forventer av en sydenferie. Playa Del Ingles på Gran Canaria er kjent som et flott sted for nordmenn å reise til, der man møter både et yrende uteliv, mange aktiviteter for familier og ikke minst flotte badestrender. Videre så er både Tenerife og Lanzarote utmerket valg for familieferier, og det går også ferger imellom øyene som gjør det mulig å besøke flere av Kanariøyene på en og samme ferietur.

Uansett hvilken øy du velger å legge ferien til vil du nok bli fornøyd. Gran Canaria og Tenerife har siden 1960-tallet vært de store favorittene, mens Lanzarote i de seneste årene har fulgt opp. Nå begynner også reiseselskapene å få opp øynene for Fuerteventura, så hit bør du reise umiddelbart dersom du vil oppleve en «litt mindre» turistpreget øy som enda ikke er overfylt av rautende nordmenn på chartertur.